Soepkratje: Goed gevulde champignonsoep

Soepkratje: Goed gevulde champignonsoep

Goed gevulde champignonsoep

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 2 doosjes kastanjechampignons van 250 gr, grof gesneden
  • 1 ui, grof gehakt
  • 25 gr gedroogde oesterzwammen

Zelf toevoegen:

  • 800 cl groentebouillon
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of de naaldjes van een paar verse takjes)
  • 150 ml madera, of medium sherry
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Breng de bouillon aan de kook, voeg de gedroogde oesterzwammen toe en laat dat alles een 10 minuten heel zacht sudderen. Haal daarna de paddenstoelen met behulp van een schuimspaan eruit, laat ze afkoelen en dep ze droog. Bewaar de bouillon.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan (laag vuur) en fruit daarin de ui zacht en glazig. Fruit op het laatst een paar minuutjes de knoflook mee. Voeg vervolgens de champignons toe met wat zout en veel peper. Roer goed en laat alles ongeveer 10 minuten garen.
  • Voeg nu de tijm en de madera of sherry toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit een minuut of 5 sudderen zonder deksel op de pan. Doe er dan de bewaarde bouillon bij, breng opnieuw aan de kook en laat dan alles nog een minuut of 10 sudderen.
  • Snijd ondertussen de geweekte oesterzwammen in stukken. Verwarm in een koekenpan een eetlepel olie en gaar daarin de oesterzwammetjes tot ze zacht en goudbruin zijn. Zet dan de pan van het vuur.
  • Haal nu ook de bouillon met champignons van het vuur, laat even iets afkoelen en pureer hem dan met een staafmixer mooi glad. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Schep de soep in soepkommen. Verdeel er de gebakken stukjes oesterzwammen over.

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand