Recept: Zelf ‘zongedroogde’ tomaten maken

Recept: Zelf ‘zongedroogde’ tomaten maken

Zelf ‘zongedroogde’ tomaten maken

Ingrediënten:

Van Goei Eete:

  • Tomaten: gewicht en soort naar keuze

Zelf toevoegen:

  • Olijfolie
  • Kruiden zoals basilicum, tijm en/of oregano
  • Zout

Benodigdheden:

Bakpapier

  • Afsluitbaar glazen potje met deksel

Werkwijze

  • Zet de oven op 60-80⁰.
  • Snijd de tomaten middendoor of in vieren.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de tomatenstukjes met het vel naar beneden.
  • Zet de bakplaat nu een paar uur in de oven totdat de tomaten stevig aanvoelen.

Je kunt ze nu meteen verwerken in een gerechtje, maar je kunt ze ook inmaken.

  • Voor dat laatste stop je ze in een schoon glazen potje en je vult dat af met olijfolie.
  • Voeg wat zout en kruiden naar eigen keus toe.
  • Sluit af en laat alles een weekje goed intrekken.

 

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand