Recept: Vogelnestjes

Recept: Vogelnestjes

Vogelnestjes
Ingrediënten voor 4 personen:
Van Goei Eete:
– 5 eieren
– 900 gr gemengd gehakt
– rucola
Zelf toevoegen:
– Peper en zout
– Nootmuskaat
– Paneermeel
– Klontje boter
Werkwijze:
– Kook 4 eieren hard (9 minuten).
– Koel de eieren af in koud water en pel ze. (Buts ze voorzichtig, rol ze even onder je hand over het aanrecht en pel ze dan onder water.)
– Doe het gehakt in een mengschaal en bestrooi het met een snufje zout en wat peper (uit de molen).
– Voeg 1 vers ei toe aan het gehakt, strooi er paneermeel over en wat verse nootmuskaat.
– Handen wassen en het gehakt goed kneden tot een stevig mengsel (niet te droog).
– Rol nu 4 gehaktballen van ca 5 tot 6 cm dik.
– Leg elke bal in je hand, duw er een kuiltje in ter grootte van een ei en kneed er dan het gehakt rond. Het gehakt moet het ei helemaal omsluiten.
– Druk het gehakt goed aan en rol hem door je handen tot je een mooie bol krijgt. Let erop dat de naden goed dichtzitten.
– Verwarm de oven op 180 graden.
– Zet een braadpan op het vuur met een klontje boter en braad de vogelnestjes voorzichtig aan zodat je een goudbruin korstje krijgen. Draai ze regelmatig. Ze hoeven van binnen niet gaar te zijn.
– Leg dan de gebruinde vogelnestjes in een ovenschotel en bak ze een halfuurtje in de oven op 180 graden.
– Leg de vogelnestjes op een bedje van sla of rucola en snijd ze doormidden. Heerlijk als lunchgerecht met wat brood.
In België zie je dit ook als hoofdgerecht met aardappelpuree en een zelfgemaakte tomatensaus (Basissaus van Natuurlijk tomaat met gefruite uisnippers, peper zout, een glaasje rode wijn, basilicum, tijm en oregano).

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand