Recept: Schnitzelreepjes met raapstelen en aardappelpuree

Recept: Schnitzelreepjes met raapstelen en aardappelpuree

Schnitzelreepjes met raapsteeltjes en aardappelpuree
Ingrediënten voor 2 personen
Van Goei Eete:
– 600 gr aardappelen
– Bos raapstelen (300 gr)
– 1 ui
– Varkensschnitzel (niet gepaneerd) 250 gr
Zelf toevoegen:
– 2 lepels (olijf)olie
– 2 teentjes knoflook
– Scheutje (balsamico)azijn
– Scheut melk
– Zout, peper en nootmuskaat
Werkwijze
– Schil de aardappelen en kook ze gaar voor de puree.
– Snijd de worteltjes van de raapstelen en was ze goed en snijd ze dan in kleinere stukjes (1-2 cm).
– Snipper de ui en de knoflook.
– Snijd de schnitzel(s) in smalle reepjes en kruid met wat peper en zout.
– Verhit de olie in een wok of een grote, diepe koekenpan. Roerbak hierin de schnitzelreepjes mooi bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en laat dat even meebakken tot de ui glazig is.
– Doe er nu ook de raapsteeltjes bij en roerbak die even mee tot ze wat slinken.
– Proef goed en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een klein scheutje azijn.
– Giet de gare aardappels af en warm ze even op met een scheut melk. Stamp er een mooie puree van en breng die op de smaak met wat peper, zout en nootmuskaat of andere ingrediënten naar eigen voorkeur.
– Schep wat puree op een bord, druk er met een grote lepel een kuil(tje) in en schep daarin wat van het raapsteelgerecht.

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

Wij zijn even met vakantie. U kunt weer bestellen vanaf donderdag 8 augustus. Wij wensen u ook een fijne vakantie. Team Goei Eete

Wij zijn even met vakantie. U kunt weer bestellen vanaf donderdag 8 augustus. Wij wensen u ook een fijne vakantie. Team Goei Eete
OK begrepen
×

Winkelmand