Schelpjespasta met tuinbonen en rauwe ham
Ingrediënten voor 2 personen
Van Goei Eete:
- 150 gr tuinboontjes (gedopt)
- 120 gr schelpjespasta
- 100 gr rauwe ham
- Bosje bosui
Zelf toevoegen:
- 1-2 teentjes knoflook
- Rasp van een citroen
- Klein handje verse basilicum
- Peper en zout
Werkwijze
- Zet een pan met water en een beetje zout op voor de pasta.
- Snijd de ham in stukjes, de bosui in dunne plakjes, snipper de knoflook en snijd de basilicumblaadjes wat grof.
- Kook de tuinboontjes een minuut of 4-5, giet ze af en zet ze even apart.
- Kook de pasta volgens voorschrift op de verpakking en giet daarna af.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak daarin de hamplakjes wat krokant.
- Voeg knoflook en bosuitjes toe en bak die nog een minuutje mee. Meng er nu ook de citroenrasp door.
- Voeg nu de tuinboontjes, de pasta en de basilicum toe en schep dit voorzichtig door elkaar.
- Druppel er naar wens nog wat olijfolie over en voeg wat (versgemalen) peper toe.
- Dien meteen op!