Recept: Schelpjespasta met tuinbonen en rauwe ham

Recept: Schelpjespasta met tuinbonen en rauwe ham

Schelpjespasta met tuinbonen en rauwe ham

Ingrediënten voor 2 personen

Van Goei Eete:

  • 150 gr tuinboontjes (gedopt)
  • 120 gr schelpjespasta
  • 100 gr rauwe ham
  • Bosje bosui

Zelf toevoegen:

  • 1-2 teentjes knoflook
  • Rasp van een citroen
  • Klein handje verse basilicum
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Zet een pan met water en een beetje zout op voor de pasta.
  • Snijd de ham in stukjes, de bosui in dunne plakjes, snipper de knoflook en snijd de basilicumblaadjes wat grof.
  • Kook de tuinboontjes een minuut of 4-5, giet ze af en zet ze even apart.
  • Kook de pasta volgens voorschrift op de verpakking en giet daarna af.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak daarin de hamplakjes wat krokant.
  • Voeg knoflook en bosuitjes toe en bak die nog een minuutje mee. Meng er nu ook de citroenrasp door.
  • Voeg nu de tuinboontjes, de pasta en de basilicum toe en schep dit voorzichtig door elkaar.
  • Druppel er naar wens nog wat olijfolie over en voeg wat (versgemalen) peper toe.
  • Dien meteen op!
Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand