Recept: “Sandwich” van kip, tomaat en mozarella

Recept: “Sandwich” van kip, tomaat en mozarella

“sandwich” van kip, tomaat en mozzarella

 

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 500 gr kipfilet
  • 4 tomaten
  • 1 (kleine) rode ui
  • 1 krop sla

Zelf toevoegen:

  • 2 eetlepels mayo
  • 20 gram basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Werkwijze;

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Leg de kipfilets op de snijplank.
  • Snijd de kipfilets in plakken; schuin weg snijden. De plakjes moeten een beetje de grootte hebben van een tomaat en een dikte van een halve centimeter. Probeer op een veelvoud van 4 uit te komen.
  • Peper en zout de plakken filet en bak ze in een pan in olie en iets margarine, tot ze goudbruin zijn en bijna gaar.
  • Haal de plakken uit de pan en bewaar ze op een bord.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Snijd de helft van de basilicum fijn.
  • Leg in een ovenschaal 4 plakken kipfilet naast elkaar.
  • Leg per plak steeds tomaat en mozzarella, iets Italiaanse kruiden en basilicum.
  • Zorg dat je uitkomt met verdelen, kip, tomaat/mozzarella/basilicum/Italiaanse kruiden, kip, tomaat etc. en eindigen met kip. Steek vast met een prikker. Je hebt nu 4 “sandwiches”.
  • Zet de ovenschaal met kip in de oven; ongeveer 7 minuten. De kaas moet warm worden maar niet helemaal eruit lopen.
  • Was, droog en pluk de sla.
  • Maak een dressing van de mayo, een paar lepels water, mosterd, peper en zout, basilicum (fijngehakt), en rode ui (fijngesneden)
  • Dressing over de sla mengen.
  • Serveren met de kip “sandwich”
Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand