“sandwich” van kip, tomaat en mozzarella
Ingrediënten voor 4 personen
Van Goei Eete:
- 500 gr kipfilet
- 4 tomaten
- 1 (kleine) rode ui
- 1 krop sla
Zelf toevoegen:
- 2 eetlepels mayo
- 20 gram basilicum
- 2 bollen mozzarella
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel mosterd
- Italiaanse kruiden
- Peper en zout
Werkwijze;
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Leg de kipfilets op de snijplank.
- Snijd de kipfilets in plakken; schuin weg snijden. De plakjes moeten een beetje de grootte hebben van een tomaat en een dikte van een halve centimeter. Probeer op een veelvoud van 4 uit te komen.
- Peper en zout de plakken filet en bak ze in een pan in olie en iets margarine, tot ze goudbruin zijn en bijna gaar.
- Haal de plakken uit de pan en bewaar ze op een bord.
- Snijd de tomaten in plakken.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Snijd de helft van de basilicum fijn.
- Leg in een ovenschaal 4 plakken kipfilet naast elkaar.
- Leg per plak steeds tomaat en mozzarella, iets Italiaanse kruiden en basilicum.
- Zorg dat je uitkomt met verdelen, kip, tomaat/mozzarella/basilicum/Italiaanse kruiden, kip, tomaat etc. en eindigen met kip. Steek vast met een prikker. Je hebt nu 4 “sandwiches”.
- Zet de ovenschaal met kip in de oven; ongeveer 7 minuten. De kaas moet warm worden maar niet helemaal eruit lopen.
- Was, droog en pluk de sla.
- Maak een dressing van de mayo, een paar lepels water, mosterd, peper en zout, basilicum (fijngehakt), en rode ui (fijngesneden)
- Dressing over de sla mengen.
- Serveren met de kip “sandwich”