Recept: Salade met tandoori kip

Recept: Salade met tandoori kip

Salade met tandoori kip

Ingrediënten voor 2 personen

Van Goei Eete:

  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gr sla (bijv. salanova)

Zelf toevoegen:

  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • ½ eetlepel tandoorikruiden (Liefst zonder zout)
  • Citroensap
  • 4 eetlepels yoghurt

Werkwijze

  • Maak de groente schoon. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  • Was en droog de sla.
  • Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin. Neem de kip uit de pan en laat alles afkoelen op keukenpapier.
  • Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente (behalve de sla) in enkele minuten gaar. Meng er wat citroensap door en laat ook dit alles afkoelen.
  • Schep de yoghurt door de kip.
  • Meng de groente met de sla, proef of er misschien iets meer citroen bij moet en schep er tenslotte de kip op.

Dien op met knapperig volkorenbrood.

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand