recept: Koolrabi met champignons

recept: Koolrabi met champignons

Koolrabi met champignons

 

: Ingrediënten voor 3 personen

Van Goei Eete:

  • 1 koolrabi
  • 250 gr kastanjechampignons
  • I ui
  • 2 eieren
  • Een paar eetlepels gehakte peterselie

Zelf toevoegen:

  • 150 ml slagroom of volle melk
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 200 gr rijst
  • Wat (room)boter en/of olie
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200⁰
  • Schil de koolrabi en snijd die in blokjes.
  • Zet de koolrabiblokjes op met water en zout en kook die in ca 15 minuten gaar.
  • Snipper de ui en bak die in een koekenpan wat aan in wat boter.
  • Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak die met de ui goudbruin Daarna wat kruiden met peper (en eventueel naar smaak wat zout).
  • Giet de gare koolrabi af en laat alles goed uitlekken.
  • Vet een vuurvaste schaal in met boter of een beetje olie.
  • Doe de koolrabi, de champignons met ui samen met de helft van de geraspte kaas in de vuurvaste schaal en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Strooi er de peterselie en de rest van de kaas overheen.
  • Klop de eieren los met de room en giet dat mengsel over de koolrabi.
  • Leg wat snippertjes (room)boter op het geheel en zet het in het midden van de voorverwarmde oven. Baktijd ongeveer 25 minuten.
  • Kook ondertussen de rijst volgens voorschrift op de verpakking.

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand