Kipschotel met snijbonen
Ingrediënten voor 2 personen
Van Goei Eete
- 6 aardappelen
- 2 kippenbouten
- 250 gr champignons
- 400 gr snijbonen
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
Zelf toevoegen:
- 1 sinaasappel
- 1 teentje knoflook
- Boter of olie
- 5 olijven in plakjes
- 125 ml kippenbouillon
- Peper (en zout)
Werkwijze
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze.
- Boen de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
- Bestrooi de kippenbouten met peper.
- Bak de kip in 2 eetlepels hete margarine of wat olie aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de helft van de champignons en de bleekselderij kort mee.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de in plakjes gesneden olijven en de bouillon toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met eventueel wat zout in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of reepjes. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Bak de rest van de champignons in boter of wat olie en meng ze door de snijbonen. Geef dit met de aardappelen bij de kip.