Recept: Kippendijtjes met 2 bereidingen van paksoi en rijst

Recept: Kippendijtjes met 2 bereidingen van paksoi en rijst

 

Kippendijtjes, met 2 bereidingen van paksoi en rijst

Ingrediënten voor 2 personen

Van Goei Eete:

  • Kippendijen zonder been (500 gr)
  • 1 flinke struik paksoi

Zelf toevoegen:

  • 150 gr rijst
  • Klontje boter
  • 1 kleine sinaasappel
  • Olijfolie
  • Azijn en een puntje mosterd
  • Zout en peper

Werkwijze

  • Zet water met een beetje zout op voor de rijst.
  • Snijd de paksoi in de lengte doormidden en spoel dan de groente zorgvuldig schoon.
  • Snijd nu de dikke stelen van de paksoi in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd daarna de bladeren in flinterdunne reepjes en houd die apart.
  • Rasp wat schil van de sinaasappel, bewaar dat en pers dan de sinaasappel uit.
  • Kruid de kippendijtjes met peper en wat zout. Bak daarna het vlees bruin aan en laat het op een zacht vuurtje gaar worden.
  • Kook de rijst volgens voorschrift,
  • Smoor de stukken van de dikke stelen van de paksoi zachtjes gaar in wat boter met een scheutje sinaasappelsap en wat peper.
  • Maak nu een dressing van wat (wijn)azijn, met een mespuntje mosterd en wat rasp van de sinaasappel en meng dat in een kom door de fijngesneden bladerreepjes van de paksoi, zodat je een mooie frisse salade krijgt.

Als het een beetje meevalt is alles tegelijkertijd klaar en kun je de borden opmaken: rijst met gebakken kippendijtjes met daarnaast een warme groente (paksoisteeltjes) en een salade van de paksoibladeren.

 

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand