Maaltijdkratje: Spaghetti carbonara met prei en gepocheerd ei

Maaltijdkratje: Spaghetti carbonara met prei en gepocheerd ei

Spaghetti carbonara met prei en gepocheerd ei

Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 500 gr prei
  • 300 gr spaghetti
  • 200 gr rauwe ham
  • 4 eieren

Zelf toevoegen:

  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Klontje boter
  • Olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze

  • Smelt een klontje boter in een pan met een bodempje water. Voeg wat peper en zout toe.
  • Zet een pan water met wat zout op voor de spaghetti.
  • Was de prei grondig: snijd in de lengte doormidden; de bladeren blijven vastzitten, maar je kunt elk blad goed schoonspoelen.
  • Snijd de preistronken in 3 of 4 gelijke stukken . Snijd die stukken vervolgens over de lengte in dunne reepjes (Julienne). Stoof de preireepjes in de pan met boterwater. Deksel op de pan.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de rauwe ham in dikke repen en bak die licht krokant in een koekenpan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  • Pocheer de eieren. (Zie hieronder)
  • Giet de spaghetti af en bewaar wat van het kookvocht. Doe de spaghetti bij de gestoofde prei. Voeg voor de smeuïgheid wat van het kookvocht toe. Meng er de geraspte kaas door en zo nodig nog wat peper.
  • Schep in elk bord wat pasta met prei, leg er een gepocheerd eitje op en bestrooi met wat gebakken hamreepjes.

Eieren pocheren:
Neem een pan met water dat je aan de kook brengt. Voeg een flinke scheut azijn toe. Breek  elk ei in een aparte koffiekop. Hou de dooier altijd heel. Hou ook een halve eierschaal opzij. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Leg een stukje eierschaal in het water. Zodra het afdrijft naar het midden van de pot en ter plekke op een rustige manier rondjes danst, kan je beginnen met pocheren.
Neem de eierschaal weg en giet het (eerste) ei in het midden van de pot zacht kolkend water. Na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar en kun je het met een schuimspaan uitscheppen.

(Naar: Jeroen Meus)

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand