Maaltijdkratje: Schepjespasta met gerookte kip en raapstelen

Maaltijdkratje: Schepjespasta met gerookte kip en raapstelen

Schelpjespasta met gerookte kip en raapstelen

Ingrediënten  voor 2 personen

Van Goei Eete:

  • 1 flinke ui
  • 1 gerookte kipfilet
  • 300 gr raapstelen
  • 180 gr schelpjespasta

Zelf toevoegen:

  • Olijfolie
  • 1 klein theelepeltje gemalen kaneel
  • 1 flinke theelepel gemalen piment
  • ½ theelepeltje gemalen karwijzaad (of 1 theelepeltje gemalen komijn)
  • peper en zout

Werkwijze

  • Kook de schelpjespasta, (maar een minuutje minder dan wat op de aanwijzing op de verpakking staat) in kokend water met zout.
  • Giet daarna af en spoel, als je nog niet klaar bent voor het vervolg, even af met koud water, zodat de garing stopt
  • Snijd in de tussentijd de ui in halve ringen en de kip in stukjes.
  • Verwijder de worteltjes van de raapstelen, was ze, en hak ze daarna grof.
  • Pak een grote hapjespan of wok en verhit deze op het vuur.
  • Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat deze glazig ziet.
  • Voeg de specerijen toe en bak deze even mee.
  • Zet het vuur laag en schep de schepjespasta erdoor. Laat dit enkele minuten sudderen tot de pasta de gewenste garing heeft.
  • Schep daarna de kip en raapstelen erdoor en verwarm dit kort door.
  • Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout en serveer.

 

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand