Maaltijdkratje: Savooiekool met gehakt en rijst

Maaltijdkratje: Savooiekool met gehakt en rijst

Savooiekool met gehakt en rijst
Ingrediënten voor 2 personen
Van Goei Eete:
– 300 g gemengd gehakt
– ½ savooiekool, fijn gesneden (circa 500 g)
– 1 ui, grof gesnipperd
Zelf toevoegen:
– 150 gr rijst (of bulgur)
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels rozijnen
– 50 ml witte wijn
– 1 teen knoflook, gesnipperd
– 1 mespuntje kaneel
– 1 kruidnagel
– 25 g pijnboompitten (of nootjes)
– 2-3 eetlepels lichte sojasaus
– zout en peper
Werkwijze
– Zet en pan met licht gezouten water op voor de rijst (of bulgur).
– Week de rozijnen 15 minuten in de witte wijn.
– Snijd de kool, de ui en de knoflook en zet de andere ingrediënten klaar.
– Fruit in een braadpan op halfhoog vuur de ui in de olie glazig.
– Voeg het gehakt, de knoflook, de specerijen en de pijnboompitten toe.
Als je pijnboompitten vervangt door nootjes, doe je er die pas vlak voor het opdienen bij.
– Braad nu, al omscheppend, tot het gehakt zijn rauwe kleur min of meer kwijt is.
– Meng er de gesneden kool, de soja, de rozijnen en de wijn waarin ze geweekt zijn door,
– Draai het vuur laag, sluit de pan en laat 15 minuten garen.
– Kook de rijst of bulgur volgens aanwijzingen op het pak.
– Breng het koolmengsel zo nodig op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand