Maaltijdkratje: Rijst met gebakken knolselderij, shiitake en yoghurt
kratje

Maaltijdkratje: Rijst met gebakken knolselderij, shiitake en yoghurt

Rijst met gebakken knolselderij, shiitake en yoghurt
Ingrediënten voor 4 personen

Van Goei Eete:

  • 1 grote knolselderij
  • 500 gr shitakes
  • 250 ml volle yoghurt

Zelf toevoegen:

  • 8 lepels olijfolie
  • 300 gr rijst
  • Teentje knoflook (heel fijn gesnipperd
  • Harissa of sambal
  • Peper en zout
  • Paar eetlepels pompoenpitten

Werkwijze

  • Verwijder de schil en de ongerechtigheden van de knolselderij. Snijd hem dan doormidden en vervolgens in pakken van 1 cm dik.
  • Bestrooi de plakken met een beetje zout en laat even staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 ⁰
  • Doe de plakken met de helft van de olie in een ovenschaal. Keer ze een paar keer om, zodat ze overal met olie bedekt zijn en leg ze vervolgens dakpansgewijs in de schaal. Dek de schaal af met olijfolie en zet die 30 minuten in de oven.
  • Kook de rijst volgens voorschrift.
  • Snijd de steeltjes van de shiitakes en bak die samen met de hoedjes ongeveer 4 minuten in de rest van de olie. Voeg zout naar smaak toe.
  • Roer de yoghurt goed los en meng er de knoflooksnippers en naar smaak wat harissa of sambal door.
  • Controleer of de selderijschijven zacht genoeg zijn. Is dat het geval, maak dan de borden op.
    Leg op elk bord wat slederijschijven, verdeel er de shiitakes over en lepel er dan wat van de yoghurt over. Bestrooi met pompoenpittten. Laat ieder zelf de rijst opscheppen.

(naar een recept van Onno Kleyn VK 1-1-19)

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand