Maaltijdkratje: Penne met kip, tomaatjes en pestosaus

Maaltijdkratje: Penne met kip, tomaatjes en pestosaus

Penne met kip, tomaatjes en pestosaus

Ingrediënten voor 2 personen

Van Goei Eete:

  • 150 gr pasta (penne)
  • 1 of 2 kipfilets
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 rode paprika
  • 75 gr rucola
  • Doosje cherrytomaatjes

Zelf toevoegen:

  • 4 eetlepels pesto
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • Scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper

Werkwijze

  • Zet een pan met licht gezouten water op voor de pasta.
  • Snijd de kipfilets in stukjes en kruid ze met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de paprika in stukjes.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak. (Probeer zo te plannen dat je saus en de pasta gelijktijdig klaar zijn en je meteen op kunt dienen.)
  • Giet een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de kippenblokjes gaar in een kleine 5 minuten.
  • Voeg nu de knoflook, de ui, de tomaatjes en de paprika toe en dat dat alles nog een 3-4 minuten meebakken. Doe er daarna de pesto en de crème fraîche bij.
  • Roer en laat alles nog even op temperatuur komen. Proef af en voeg zo nodig peper en zout toe.
  • Giet de penne af.
  • Serveer de penne met de saus en geef er de rucola bij. Zet voor de liefhebbers wat geraspte kaas op tafel.

 

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand