Maaltijdkratje: Pasta met kip en paddenstoelen uit de oven

Maaltijdkratje: Pasta met kip en paddenstoelen uit de oven

Pasta met kip en paddenstoelen uit de oven
Ingrediënten voor 2 personen
Van Goei Eete:
– 500 gr kippendijenvlees zonder been
– Doosje (kastanje)champignons, in schijfjes gesneden
– 200 gr spaghetti
– 250 ml slagroom
Zelf toevoegen:
– Scheutje olijfolie
– 1 teentje knoflook, in dunne schijfjes, of gesnipperd
– 2 dl witte wijn
– -100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
– Kleine eetlepel gedroogde basilicum
– Peper en zout
Werkwijze
– Verwarm de oven voor op 200⁰ C.
– Zet en pan met water en wat zout op voor de spaghetti.
– Snijd het dijenvlees in wat kleinere stukjes.
– Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de kippenbrokjes rondom mooi bruin. Voeg nu de champignons en de knoflook toe. Giet vervolgens de wijn erbij en zet het vuur laag. Laat de kip gaar worden en de wijn wat inkoken.
– Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Laat daarna goed uitlekken.
– Giet de room in de pan met kip met saus, laat tegen de kook aan komen en zet dan het vuur uit. Proef goed en breng op smaak met zout en peper.
– Doe er vervolgens de uitgelekte spaghetti bij, 75 gram van de kaas en de basilicum. Meng alles goed.
– Laat nu alles in een ovenvaste schaal glijden en strooi er de rest van de kaas over.
– Zet in de oven tot de bovenkant van de spaghetti bruin en krokant is.

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand