Maaltijdkratje: Kipdrums, zoete aardappel met geitenkaas en rijst

Maaltijdkratje: Kipdrums, zoete aardappel met geitenkaas en rijst

Kipdrums, zoete aardappel met geitenkaas en rijst
Ingrediënten voor 2-3 personen
Van Goei Eete:
– 500 gr kipdrums
– 1 potje basissaus (350)
– 500 gr zoete aardappel
– Zacht geitenkaasje (125 gr)
Zelf toevoegen:
– 150 gr rijst of bulgur
– Een scheutje olijfolie
– Zout, peper en wat tijm
Werkwijze
– Verwarm de oven voor op 180⁰ C.
– Was de zoete aardappel(s) goed en snijd die daarna in hele dunne schijfjes.
– Neem een kleine ronde ovenschaal en giet er de basissaus in.
– Steek de schijfjes rechtopstaand langs de rand zo dat je a.h.w een opstaande binnenring krijgt.
– Sprenkel er wat olijfolie overheen en kruid met een beetje zout en wat tijm.
– Zet de ovenschaal 30 – 40 minuten in het midden van de oven.
– Zet een pannetje met water en wat zout op voor de bulgur of rijst.
– Kruid de kipdrums met peper en zout, en braad ze in en koekenpan mooi bruin en gaar.
– Kook de bulgur of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Haal, als het tijd is, de ovenschaal uit de oven en verdeel de geitenkaas tussen en over de plakjes zoete aardappel. Zet daarna nog een 5 minuutjes terug in de oven.

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand