Maaltijdkratje: Gevulde paprika met spinazie en champignons

Maaltijdkratje: Gevulde paprika met spinazie en champignons

Gevulde paprika met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 2 personen

Van Goei Eete:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr spinazie
  • 125 gr geitenkaas
  • 100 gr slamix

Zelf toevoegen:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepeltje tijm
  • Scheutje olijfolie of boter
  • Nootmuskaat, peper en zout
  • Handje walnoten (grof gehakt) of pinda’s
  • Een beetje zelfgeraspte kaas.

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200⁰ C en breng water aan de kook om de paprika te blancheren.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Blancheer de paprikahelften ongeveer 1 minuut in kolend water en laar daarna goed uitlekken.
  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Hak of snijd de spinazie grof.
  • Fruit de ui wat glazig, voeg dan de champignons en de knoflook toe en laat dit al roerend een 5 minuten rustig bakken.
  • Voeg de spinazie toe en laat die slinken. Snijd of brokkel de geitenkaas in stukjes en roer die erdoor.
  • Voeg wat tijm en nootmuskaat toe. Proef af en breng zo gewenst op smaak met wat zout en peper.
  • Leg de paprikahelften op een licht ingevette schaal en vul ze met het champignon-spinaziemengsel. Strooi er wat nootjes over en tenslotte ook wat geraspte kaas.
  • Zet de schaal ongeveer een minuut of 20 in de oven.
  • Opdienen met wat frisse sla.

 

Geef een reactie

Sluit Menu
X

Selecteer enkele productopties voordat u dit product aan uw winkelwagentje toevoegt.

×

Winkelmand